Registratie eindgebruikers

Om te voldoen aan de richtlijn Falsified Medicines Directive and the Delegated Regulation, moeten alle actoren betrokken bij de verdeling van geneesmiddelen in scope in België, een verbinding met het Belgian Medicines verification system implementeren. Op basis van het type activiteit in de distributieketen van de betrokken stakeholder, moet een ander type connectie geïmplementeerd worden, door die distributie-stakeholder zelf of door zijn softwareverdeler. De tabel met distributieactiviteiten vermeldt de acties die worden ondersteund voor respectievelijk de groothandelaars en de apotheken (publiek en ziekenhuis).

 De “Access Request Form” en de gedetailleerde procedure voor eindgebruikers om toegang te vragen tot het verificatie systeem, zal weldra beschikbaar zijn op deze pagina.

indien u intussen op regelmatige basis onze communicaties wenst te ontvangen, gelieve onderstaande informatie in te vullen zodat we u kunnen toevoegen aan onze mailinglijst.

  • BeMVO kan deze informatie voor communicatiedoeleinden gebruiken.
  • BeMVO zal deze informatie niet aan 3de partijen doorgeven. 

Distributie Activiteiten tabel:

GroothandelApotheek
Verificatie verpakkingXX
Aflevering verpakkingXX
Export buiten EUX
Aanvraag rapportXX
Markeer verpakking als gestolenX
Markeer verpakking als vernietigdXX
Markeer verpakking als Gratis StaalX
Markeer verpakking als StaalXX
Markeer verpakking als GeblokkeerdX

Nota: deze activiteiten zijn in het systeem voorzien, maar zijn niet noodzakelijk nodig binnen het Belgische wettelijk kader.